«Ημέρα Δασών» και «Ημέρα Νερού»

Το 1971, ο  Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, καθιέρωσε την 21η Μαρτίου, την πρώτη μέρα της άνοιξης,  ως «Ημέρα των Δασών».  Ενώ στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που έγινε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992, η 22η μέρα του Μάρτη καθιερώθηκε ως  «Ημέρα του Νερού». 

Δύο ημέρες προβληματισμού για την προστασία και την ανάπτυξη του δασικού πλούτου και των υδάτινων πόρων, δύο φυσικών πόρων εξαιρετικής σημασίας για τη ζωή στον πλανήτη. Δύο ημέρες προβληματισμού για τη χρήση και  διαχείριση των βασικών αυτών φυσικών πόρων για τις τωρινές και τις μελλοντικές γενεές.

Είναι αειφορική η διαχείριση του δασικού πλούτου και του νερού σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο; Διασφαλίζεται η ποιότητα τους; Εξασφαλίζονται οι φυσικοί αυτοί πόροι ως δημόσια αγαθά;  Εξασφαλίζεται η πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε  ασφαλές πόσιμο νερό; Διασφαλίζονται τα δάση και το αστικό πράσινο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και  την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής; Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην προοπτική της περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας;

Μπορούμε να τα αλλάξουμε; Μπορούμε να τα βελτιώσουμε προς όφελος όλων;

https://www.youtube.com/watch?v=08PbLwOtZJA

Με τις σκέψεις αυτές θελήσαμε να επικοινωνήσουμε τους προβληματισμούς μας για την Ημέρα των Δασών και την Ημέρα του Νερού.

Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε…… https://www.youtube.com/watch?v=IGMW6YWjMxw

 

Επιτροπή Περιβάλλοντος της Παιδαγωγικής Σχολής